Die Sevensanghers

Nieuws

Mededelingen week 38

Repetitie 22 september

Komende donderdag repetitie om 20.30 uur. We gaan verder met het instuderen van “Beim Kronewirt” en andere muziekstukken. En dat het vierstemmig is, wordt alweer als de gewoonste zaak ervaren. Ook de tweede repetitie afgelopen donderdag verliep in de goede sfeer en onder leiding van Vincent was de
sfeer weer als vanouds.

 

Afmelden voor de repetitie
bij Jan Rijs, telefonisch 4671335 of 06-29141625 of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rabo ClubSupport actie

Een herinnering voor degene, die nog niet gestemd heeft op ons koor. Het kan nog tot en met 27

september.

 

Ledendag zaterdag 15 oktober
Lange tijd stond het weekend van 15 en 16 oktober gepland als zijnde ons jubileumweekend. Ons koor
bestond 60 jaar en door corona moest dit jubileum uitgesteld worden. Het werd niet een jaar maar
meer dan twee jaar. Uiteindelijk zou het jubileum gevierd worden met een groot jubileumconcert op
zaterdag 15 oktober.
Maar ook dat ging niet door. Wat wel doorgaat is de ledendag. Die is nu van zondag naar zaterdag
verhuisd. We gaan dus op zaterdag 15 oktober een busreis maken naar Rotterdam. De reis zal verzorgd
worden door Gielen touringcarbedrijf uit Beringe, onze trouwe en bekende vervoerder vanuit het
verleden.
Wat we die dag precies gaan doen, wordt nog bekend
gemaakt. Wel willen we alle leden en hun partners uitnodigen die dag deze busreis mee te maken.
Meld je daarom aan op de repetitie van komende donderdag, zodat de organisatie weet voor hoeveel
mensen de bus geregeld moet worden. Dus laat weten of je met of zonder partner komt.

 

Optreden percussiegroep Leveroy

 

Vincent attendeerde ons op een prachtig optreden van de percussiegroep van Fanfare Concordia uit
Leveroy op zondag 9 oktober om 15.00 uur in Dok 6 in Panningen. Voor wie interesse heeft en/of
kaartjes wil bestellen. Klik op https://dok6.eu/theater/productie/percussiegroep-fanfare-concordia-
leveroy/

 

Mededelingen week 37

 "We hebben er weer zin in!!!"

Op 8 september hebben we onze repetitie weer hervat. Wat was het een fantastische avond en wat een sfeer! Op de eerste plaats was oud-dirigent Vincent weer terug, als herboren alsof hij 10 jaar jonger geworden was. Na zijn vertrek bij het koor heeft hij lang met zijn gezondheid gesukkeld en hij vertelde wat hij allemaal had doorgemaakt. De doctoren van het Zuiderland Ziekenhuis hadden hem weer helemaal opgeknapt en hij kan nu zelfs meer als toen hij bij ons vertrok. Vol enthousiasme pakte hij het oude repertoire weer op en achteraf kon hij constateren dat onze zang nog goed op peil was. Hij was tevreden met hoe wij Dobra Noc wisten te zingen, inclusief de foutjes die we voorheen al maakten.

En voordat we er al goed en wel erg in hadden, waren we weer vierstemmig gaan zingen. We hadden besloten om tweestemmig te gaan zingen, omdat we dachten dat dat gemakkelijker zou afgaan. Niet dus en dus heeft onze voorzitter voor aanvang van de repetitie nog de toestemming van de leden gevraagd om weer vierstemmig te gaan zingen. Daar kon eenieder zich in vinden.

Serenade voor Zij-Actief

Spontaan gingen wij na de pauze een serenade brengen aan de dames van Zij-Actief. Zij waren in de ruimte naast onze repetitieruimte bezig met lekkere borrelhapjes te maken. Een van onze leden (toevallig ikzelf) kwam langs deze ruimte en zei, dat als er wat “over” was dit rustig bij ons afgeleverd kon worden. Dat was blijkbaar niet aan dovemans oren gericht en zo kwam het dat enkele dames ons kwamen verrassen met hartige en zoete hapjes. Blijkbaar was er teveel gemaakt en zodoende konden onze mannen zich te goed doen aan al dit lekkers. Daarvoor hartelijk dank aan Zij-Actief. We vonden ook dat we gepast moesten bedanken en dat werd gedaan in de vorm van een serenade, waarom gevraagd werd. Dus stonden wij met hele koor in de ruimte van Zij-Actief en brachten daar het zojuist ingestudeerde Dobra Noc ten gehore. Ik hoorde achteraf dat een van de dames er koude rillingen van kreeg. Haar man was ook bij Die Sevensanghers geweest en zij hield daar nog altijd fijne herinneringen aan over. Aan de dames van Zij-Actief: dit is voor herhaling vatbaar.

De after-repetitie

De derde helft was ook weer vanouds. We konden weer terecht in de foyer van De Wingerd. Daar zorgden Hans en Dion ervoor dat we weer een goed glas getapt bier konden drinken. Met de warme zomeravond ging dat er wel in. Het bestuur had met De Wingerd geregeld dat er nog borrelhapjes waren en de avond kon niet meer stuk.

Repetitie 15 september

Komende donderdag gaan we weer repeteren en wel om 20.30 uur. We hebben weer een voorlopig repertoire wat ik toegezonden. Enkele muziekstukken zijn afgelopen donderdag al geoefend en daar gaan we komende donderdag mee verder.

Afmelden voor de repetitie

Jan Rijs is afwezig. Meld je af via de mail bij de secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Barbecue 14 juli 2022

Wie nog wel eens op onze site www.sevensanghers.nl heeft gekeken, ziet dat deze site erg verouderd is. Ik heb geprobeerd wat zaken te veranderen. Leuk is om het filmpje terug te kijken wat gemaakt is tijdens de barbecue. Klik op  Video barbecue 14 juli 2022en daarna op de blauwe knop (browsen).

Frank en ondergetekende gaan kijken of we de site weer up to date kunnen krijgen.

____________________________________________________________________________________

Terugkeer Vincent Oostenbrink als dirigent

Nadat per 31 december 2019 afscheid is genomen van dirigent Vincent Oostenbrink, is met ingang van 1 januari 2020 Erik Munten uit Hout Blerick als dirigent benoemd. Erik heeft in tijden van corona het koor begeleid in moeilijke omstandigheden door uitval van repetities sinds 12 maart 2020. Medio maart 2022 konden de repetities weer hervat worden. 

Doordat er langdurig niet gerepeteerd was, kostte het heel wat moeite om het koor weer op het oude peil te brengen.  

Met ingang van 1 september 2022 is afscheid genomen van Erik Munten als dirigent. Per dezelfde datum is Vincent Oostenbrink waarnemend dirigent voor ons koor.

Barbecue als afsluiting van het seizoen

Ter afsluiting van het seizoen werd op 22 juli 2022 een barbecue gehouden in de tuin van Henk Zanders

https://youtu.be/1-dKZkiemJc

 


Zondag 27 Oktober 2019, 11 uur Afscheidsconcert Vincent Oostenbrink

 Op zondag 27 oktober wordt om 11.00 uur “The Grand Finale, nog een keer Vincent Oostenbrink” gehouden in de Wingerd, Maasbreeseweg 2 te Sevenum. Dit concert wordt georganiseerd door Mannenkoor Arch Luit uit Arcen en Mannenkoor Die Sevensanghers uit Sevenum. Naast deze koren treedt ook de Percussiegroep Fanfare Concordia Leveroy op. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.

Het concert staat in het teken van het einde (per 1-1-2020) van de dirigentencarrière van Vincent Oostenbrink (1950), die hem van Panningen bijna veertig jaar lang naar diverse plaatsen in Noord-Limburg (Wellerlooi, Blerick, Arcen, Sevenum) heeft gebracht.
Nog eenmaal worden in Sevenum werken uitgevoerd in een stijl en op een wijze, die zo kenmerkend is voor deze veelzijdige dirigent. In zijn aanpak is veel aandacht voor techniek, dynamiek en het laten horen van uitersten in zacht en hard. Zijn aanpak is direct en gedreven, maar met tact, humor en respect voor ieder lid van het koor. Het is dan ook niet voor niets, dat hij bij beide koren bijna 20 jaar met het dirigeerstokje heeft gezwaaid. Vincent Oostenbrink heeft met zijn mannenkoren een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de mannenkoorzang in de regio.
Naast dirigent was hij tot aan zijn pensioengerechtigde leeftijd in 2011 docent dwarsfluit en panfluit aan muziekscholen in Oost-Brabant. Hij is een internationaal erkend auteur van muziekboeken voor panfluit en dwarsfluit en producent van diverse CD’s in zijn eigen studio De Sjans in Panningen. Hij trad als panfluitsolist op in binnen- en buitenland.

De keuze om bij dit concert de Percussiegroep Fanfare Concordia Leveroy te betrekken is niet toevallig. Deze groep behoort al jaren tot de nationale en internationale top van de slagwerkwereld. Zeer de moeite waard om hun optreden te zien en te horen. Maar bovendien heeft Vincent ook eerder als solist op de panfluit met deze groep opgetreden. Hij kijkt hier met veel genoegen op terug. Hij zal bij het nummer “Rainman” opnieuw als solist op panfluit optreden.

Tijdens het concert brengen de koren een keur aan highlights van mannenkoorzang uit de dirigeerperiode van Vincent. Te horen zijn sfeervolle werken van onder andere G. Verdi, W. Mozart, Lennon/McCartey.
Arch Luit zingt uitsluitend à cappella. Die Sevensanghers worden bij een aantal werken op de piano begeleid door Von Reijnders. Als slot zingen beide koren het prachtige werk Les Martyrs van Ch. Gounod.

Kom en geniet van The Grand Finale, nog een keer Vincent Oostenbrink.

Samen met:
-  Arch Luit 
-  Percussiegroep Fanfare Concordia uit Leveroy

Locatie: De Wingerd, Maasbreeseweg 2, Sevenum

 


Bijdrage aan het OLS 2019

Ons koor heeft een bijdrage geleverd aan het welslagen van het O.L.S. 2019, al zal zeker het prachtige, soms te warme weer, een grote bijdrage geleverd hebben aan het welslagen van dit unieke feest. Die Sevensanghers hebben op de zaterdagavond een bijdrage geleverd aan de gezangen tijdens de unieke eucharistieviering in het Grote Veld en op zondagmorgen tijdens de opening het prachtige lied “Domine, salvum fac Regem nostrum”.

Zie:  https://www.ols2019.eu/2019/07/07/een-goed-gezegend-ols/

Behalve dat wij het als koor een grote eer vonden om twee keer te mogen optreden, hebben een groot aantal leden als vrijwilliger een bijdrage geleverd aan een of meerdere activiteiten. Daarvoor ook dank aan deze actieve leden.

Die Sevensanghers bedankt vanaf deze plek ook de organisatie voor het OLS om ons uit te nodigen. Daarom dank aan de prettige samenwerking en een pluim voor de perfecte organisatie.